Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-09@06:41:00 GMT

گیاهی عجیب در جنگل‌های آمازون +عکس

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۵۴۷۰۲

گیاهی عجیب در جنگل‌های آمازون +عکس

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، در یکی از سرسبزترین نقاط سیاره ما، یک گیاه سبز محجوب در میان بسیاری از گیاهان سبز دیگر رشد می‌کند. اگرچه مدتهاست که توسط مردم بومی ماچیگوانگا استفاده می‌شود، اما ویژگی‌های عجیب و غریب این گیاه دانشمندان را به مدت ۵۰ سال سردرگم کرده است.


رابین فاستر گیاه شناس موسسه اسمیتسونیان، که در ابتدا این گیاه را در سال ۱۹۷۳ جمع آوری کرد، می‌گوید: «من واقعاً فکر نمی‌کردم که این گیاه خاص باشد، مگر اینکه ویژگی‌های گیاهان در چندین خانواده گیاهی متفاوت باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
»

در جنگل‌های سیلابی رودخانه مانو، این گیاه معمایی در پایان هر دو فصل مرطوب و خشک گل می‌دهد و گل‌های نر یا ماده دارد. در فصول مرطوب و خشک، این میوه با میوه‌های کوچک و نارنجی رنگی، مثل فانوس‌های کاغذی تزئین شده است.

اما حتی میوه‌ی متمایز این گیاه، که طعم شیرین و خامه‌ای دارد، هیچ کمکی در تشخیص این که این گونه عجیب به کجا درخت زندگی تعلق دارد، نشد. دانشمندان با سردرگمی، حتی نمی‌توانند بفهمند که این گیاه باید از کدام خانواده از گیاهان باشد.

گیاهی عجیب در جنگل‌های آمازون

نانسی هنسولد، گیاه شناس موزه فیلد، خاطرنشان کرد: «من سعی کردم با استفاده از ویژگی‌های فنی کوچک مانند جوشاندن تخمدان گل‌ها و گرفتن عکس از گرده، آن را شناسایی کنم و بعد از همه این‌ها، ما باز هم چیزی دستگیرمان نشد. این واقعا گیج کننده است.»

تلاش‌های اولیه برای تجزیه و تحلیل DNA از نمونه‌های خشک شده این گیاه شکست خورد، زیرا مواد ژنتیکی بسیار تخریب شده بود. خوشبختانه، بوم شناسان پارک ملی مانو، نمونه‌های تازه تری را جمع آوری کرده بود.

ژن‌های هسته و کلروپلاست‌های گیاه (اندام‌های فتوسنتز کننده) سرانجام نشان داد که این گیاه متعلق به خانواده‌ای از گیاهان نئوتروپیک به نام Picramniaceae است.


برخی از ویژگی‌های گل‌های آن شبیه به گیاه دیگر، Nothotalisia از خانواده Picramniaceae است که در یک منطقه رشد می‌کند، اما میوه و تکه‌های سبز آن بسیار متفاوت است.

این امر، به همراه ژنتیک، از این ایده که این گیاه متعلق به جنس کاملاً متفاوتی است، پشتیبانی می‌کند، که محققان آن را Aenigmanu، به معنی "رمز و راز مانو" نامیده اند.

توماس و همکارانش به افتخار آلوارز لوایزا و کار پیشگامانه او در زمینه اکولوژی، آموزش و حفاظت، نام این گونه را alvareziae گذاشتند.

گیاه شناسان می‌گویند در حال حاضر این گیاه در خانواده Picramniaceae طبقه بندی شده است. آن‌ها به دنبال ترکیبات ثانویه استفاده احتمالی به عنوان دارو‌های ضد سرطان هستند که از ویژگی‌های این خانواده است.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: آمازون جنگل گیاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۵۴۷۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای کشاورزی حفاظتی در بیش از ۷ هزار هکتار از اراضی زراعی ارومیه

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،پرویز امجدی مدیر کشاورزی شهرستان ارومیه ضمن اعلام اجرای کشاورزی حفاظتی در بیش از ۷۰۰۰ هکتار از اراضی زراعی شهرستان اضافه کرد: با توجه به خشکسالی های اخیر و کاهش شدید آب های زیر زمینی، کشاورزی حفاظتی، یک انتخاب هوشمندانه نیست بلکه یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.

وی تصریح کرد: کشاورزی حفاظتی نشات گرفته از طبیعت بوده و با انجام برخی اقدامات از جمله کم خاکورزی، حفظ بقایای گیاهی و تناوب کشت سبب بهبود کیفیت خاک می شود. 

مدیر جهاد کشاورزی ارومیه ادامه داد: حفظ ۳۰ درصد بقایای گیاهی، حکم عایق رطوبتی را برای خاک دارد و میزان تبخیر رطوبت خاک را ۲۰ درصد کاهش می دهد. 

امجدی افزود: افزایش سطح اجرای کشاورزی حفاظتی در شهرستان علاوه بر فرهنگ سازی در این بخش مستلزم تهیه تجهیزات و ادوات لازم است.

لازم به توضیح است ارومیه با بیش از ۸۹ هزار هکتار اراضی دیم و آبی زراعی برای حفظ منابع پایه نیازمند اجرای کشاورزی است.

دیگر خبرها

  • اجرای کشاورزی حفاظتی در بیش از ۷ هزار هکتار از اراضی زراعی ارومیه
  • روناک نون خ : یک جمله عجیب درباره ظاهرم دلم را شکست ... | در این مواقع چه واکنشی باید داشته باشیم؟
  • کشف راه‌حل پرورش گیاهان در سیاره سرخ
  • دختر گمشده در جنگل دشت شاد کالپوش پیدا شد
  • پیدا شدن دختر مفقود شده در جنگل دشت‌شاد
  • دختر جوان گمشده در جنگل دشت شاد پیدا شد
  • خشم بینندگان از صدا و تصویر بازی دورتموند-پی‌اس‌جی
  • اظهارات عجیب تتلو در دادگاه پایانی ؛ برای مشروبات الکلی جایگزین گیاهی معرفی کردم !
  • آغاز عملیات سم‌پاشی شبانه درختان منطقه ۱۲ اصفهان
  • ادغام ادویه و داروی گیاهی برای تجربه یک طعم تازه